Κατ’ αρχάς, δεν υπάρχει μέλι που να μην είναι καλό! Όπως θα διαβάσετε και πιο πάνω, το σύνολο των ενώσεων που συμβάλλουν διατροφικά στον άνθρωπο από το μέλι είναι 300-500!

Συνήθως, τα δασόμελα, από μελιτώματα (πεύκο, έλατο, καστανιά) αλλά και το μέλι από βαμβακιά, είναι πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία (ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, χαλκός, μαγγάνιο). Αυτά βοηθούν στον μεταβολισμό, στην απορρόφηση άλλων ουσιών κ.ά. Για παράδειγμα ο σίδηρος βοηθά το αίμα καθώς είναι απαραίτητος για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, ενώ το ασβέστιο βοηθά τα οστά.

20161120_123532

Όμως, τα μέλια από άνθη (θυμάρι, πορτοκαλιά κ.τ.λ.) έχουν διαφορετικά οφέλη λόγω των αιθέριων ελαίων που περιέχουν. Για παράδειγμα το μέλι του θυμαριού και του ευκαλύπτου βοηθά στο αναπνευστικό σύστημα! Στο πάρκο μας, μπορείτε να ενημερωθείτε από τους ειδικούς επιστήμονες, για την χρήση και το μέλι που σας ταιριάζει!

(Πηγή: Χρύσα Τανανάκη, Μελισσοκομική Επιθεώρηση)

Comments are closed.