Η φρέσκια/νωπή γύρη είναι μία τροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Δίνει την απαραίτητη ενέργεια στις μέλισσες για να εκτελέσουν τις καθημερινές τους εργασίες. Για τους ανθρώπους, η γύρη περιέχει σχεδόν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Η διατροφική της αξία είναι:
• Υγρασία (10-12%)
• Πρωτεΐνες (20-80%)
• Υδατάνθρακες (<18%)
• Ένζυμα
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να:
• Αποτελεί πηγή ενέργειας και αναζωογόνησης
• Βελτιώνει την σωματική αντοχή, τις επιδόσεις
• Ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό
• Καταστέλλει φλεγμονές
• Εμποδίζει την δημιουργία ελεύθερων ριζών
• Προλαμβάνει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων
Ενδείκνυται και βοηθά στην βελτίωση παθήσεων όπως:
• Προστάτης
• Αρτηριοσκλήρωση
• Χοληστερίνη
• Ενδοκρινολογικές διαταραχές
• Αναιμία
• Ανορεξία
Προσοχή! Προτείνεται η κατανάλωση φρέσκιας/νωπής γύρης καθώς αυτή διατηρεί όλες τις βιταμίνες και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά! Η γύρη διατηρείται στην κατάψυξη πολλούς μήνες.
Εάν μεταφερθεί στο ψυγείο καλό είναι να καταναλωθεί μέσα σε έναν μήνα. Μπορείτε να την φάτε κατευθείαν από την κατάψυξη καθώς δεν έχει πολύ υγρασία, επομένως δεν παγώνει μέσα σε αυτήν.
Προτείνουμε να μην αγοράζετε νωπή γύρη που έχει μείνει πολύ ώρα εκτός κατάψυξης ή ψυγείου.
Μπορεί να καταναλωθεί από ενήλικες αλλά και παιδιά άνω των 5 ετών. Δοκιμάζουμε μικρή ποσότητα στην αρχή για να δούμε εάν έχουμε πιθανή αλλεργία.