Μαθητές

Γνωρίστε τη μελισσοκομία στο μελισσοκομικό μας πάρκο, ακολουθώντας το πέταγμα της μέλισσας! Στο πάρκο μαθαίνουμε για τη σημαντικότητα της μέλισσας και τη μελισσοκομία από εξειδικευμένους επιστήμονες και μελισσοκόμους!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Περιήγηση με μελισσοκόμο στο πάρκο ακολουθώντας τη διαδρομή “το πέταγμα της μέλισσας”.
  • “Αρωματογνωσία” μελισσοτροφικών φυτών.
  • Επίδειξη του μελισσοκομικού εξοπλισμού (ένδυση, εργαλεία, μηχανήματα).
  • Επίδειξη συλλογής προϊόντων μέλισσας.
  • Παρατήρηση των μελισσών μέσα από κυψέλη παρακολούθησης σε απόσταση αναπνοής!
  • Βιωματικές δραστηριότητες με παιχνίδια ρόλων και χειροποίητα επιτραπέζια.
  • Κέρασμα παστελάκι και κεράκι από 100 % φυσικό κερί!
  • Ξενάγηση στο σπιτάκι Μελισσοθεραπείας (για μεγάλους φίλους).

 

Γενική ενότητα Φυτά & μέλισσα
Υποενότητες-προγράμματα 1. Φυτά και μέλισσα. 2. Υγεία και διατροφή από την κυψέλη. 3. Οι μέλισσες & ο κύκλος ζωής. 4. Είμαστε ένα μελίσσι! 5. Η παράδοση της μελισσοκομίας. 6. Σώστε τις μέλισσες!
Στόχος Να ευαισθητοποιηθούν για την κοινωνική-πολιτισμική-περιβαλλοντική σημαντικότητα της μέλισσας
Εκπαιδευτικές Τεχνικές Ερωτήσεις-απαντήσεις, συζήτηση, καταιγισμός ιδεών, προσομοίωση, ομάδες εργασίας, επίδειξη, ασκήσεις
Εκπαιδευτικά μέσα Έντυπα, εκπαιδευτικά βίντεο, παρουσίαση διαφανειών, εξοπλισμός & εργαλεία, κυψέλες παρακολούθησης μελισσών, διαδραστικές κατασκευές, σταθμοί εξερεύνησης, αφίσες
Μαθησιακά αποτελέσματα · Να εξοικειωθείτε με επιστημονικές έννοιες

· Να εξοικειωθείτε με μελισσοκομικά εργαλεία και εργασίες

· Να αντιληφθεί την κοινωνική, οικολογική, πολιτισμική σημασία των μελισσών

· Να οξύνει τις αισθήσεις

· Να αναπτύξει παρατηρητικότητα, κριτική σκέψη και μνήμη

· Να αποκτήσει νέα ενδιαφέροντα και εμπειρίες

· Να ψυχαγωγηθεί

Προτεινόμενες ενότητες-προγράμματα*

* Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επιλεγούν από τα παρακάτω. Αποτελούν ανεξάρτητες μεταξύ τους διαθεματικές ενότητες μάθησης με επίκεντρο τη μέλισσα.

Τίτλος Σύντομη περιγραφή
Φυτά & Μέλισσα Ακολουθώντας τη διαδρομή «το πέταγμα της μέλισσας», οι μαθητές αντιλαμβάνονται πως η μέλισσα και άλλοι επικονιαστές βοηθούν στη διαιώνιση των φυτικών ειδών, συλλέγουν τα προϊόντα από τα φυτά και ο μελισσοκόμος εκτελεί τις εργασίες του.

 

Υγεία & διατροφή από την κυψέλη Έχοντας ως βάση τη μεσογειακή διατροφή, οι μαθητές με ένα διαδραστικό τρόπο προσέγγισης μαθαίνουν για τα προϊόντα από την κυψέλη, τη διατροφική τους αξία και νόστιμους τρόπους για να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή. Εξοικείται με επιστημονικούς όρους όπως υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες και μαθαίνουν να τα αναγνωρίζουν στα τρόφιμα.

 

Οι μέλισσες πρωταγωνιστές στον κύκλο της ζωής Με πρωταγωνιστές τις μέλισσες και τους επικονιαστές του πάρκου μας, σε καθορισμένη διαδρομή, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με όλους τους οργανισμούς έτσι ώστε να αντιληφθούν τον κύκλο ζωής και τη σύνδεση τους μέσα από το παιχνίδι.

 

Είμαστε ένα μελίσσι! Παίρνοντας διδάγματα ζωής από την κοινωνία του Μελισσιού, οι μαθητές δένονται ως ομάδα μέσα από το παιχνίδι. Χωρισμένοι σε υποομάδες, «μιμούνται» την «σοφή» οργάνωση σε μία κυψέλη, ώστε να πετύχουν έναν κοινό σκοπό!

 

Η παράδοση της μελισσοκομίας Η πλούσια μελισσοκομική παράδοση της Ελλάδας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πλούσια βιοποικιλότητά της. Οι μαθητές εξερευνούν την ιστορία και την εξέλιξη τις μελισσοκομίας μέχρι τις νέες τεχνολογίες.

 

Σώστε τις μέλισσες! Οι μαθητές μαθαίνουν στην πράξη να αναγνωρίζουν τα μελισσοτροφικά φυτά. Έπειτα από την καθοδήγηση των ειδικών μαθαίνουν να αναπαράγουν φυτά με σπόρο ή με μοσχεύματα για τον σχολικό κήπο.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

Ηλικίες: 3,5-18 ετών

Περιοχή: ANEL Honey Park, Νέο Ρύσιο, Θεσσαλονίκη

Κόστος: 7,00 € / μαθητή, εκπαιδευτικοί ΔΩΡΕΑΝ

Ημέρες: Δευτέρα – Παρασκευή

Ώρα έναρξης-λήξης: 09:00-17:00

Διάρκεια: 1-2 ώρες

Αριθμός συμμετεχόντων & κόστος: Μέγιστη συμμετοχή 90 μαθητές. Η σχολική ομάδα πρέπει να συνοδεύεται από τουλάχιστον 2 εκπαιδευτικούς ανά 50 άτομα. Οι μαθητές χωρίζονται κατάλληλα σε ομάδες για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα.  Το κόστος ανά μαθητή είναι 7 ευρώ (6 ευρώ για τους μαθητές της ειδικής αγωγής, τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας κ.ά.), ενώ οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν δωρεάν. Επιπλέον, θέλοντας να βοηθήσουμε τους μαθητές που δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος, χορηγούμε 3-5 δωρεάν συμμετοχές σε ομάδες των 30-40 ατόμων.

Δηλώστε συμμετοχή!

Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι απαραίτητη η κράτηση τηλεφώνου στο 2392072786, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 17.00 είτε με email στο info @ honeypark . gr . Εφόσον υπάρχει ηλεκτρονική ώρα για την επιλεγμένη ημερομηνία και επίσκεψη θα επιβεβαιωθείτε τηλεφωνικά ή με email.

626-401-1521