Σεμινάρια

Τα τμήματα μας είναι ολιγομελή ώστε να επιτυγχάνεται η αμεσότητα στην επικοινωνία μεταξύ εισηγητών και συμμετεχόντων και να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες των τελευταίων πληρέστερα.

Για τους φοιτητές, μαθητές, πολυτέκνους και ανέργους ισχύει έκπτωση 5 ευρώ σε κάθε σεμινάριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο 2392072786 ή στο info@honeypark.gr

Σε αυτό το σεμινάριο κάνουμε μαζί τα πρώτα βήματα στην θεωρία και στην πράξη, στην παρασκευή καλλυντικών! Μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε, από 17 ετών και άνω. Μαθαίνουμε ποια βότανα και σε ποια μορφή μπορούμε να βάλουμε σε σαπούνια, λάδια και αλοιφές ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εάν ήδη παρασκευάζετε αλοιφές και σαπούνια, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε αυτό το σεμινάριο καθώς θα ανακαλύψετε τις «κρυφές πτυχές» βοτάνων και προϊόντων μέλισσας που πιθανόν να μην γνωρίζετε!

Έχοντας αποκτήσει τη θεωρητική βάση του σεμιναρίου των Αρχαρίων…μπαίνουμε στα βαθιά! Μία μεγάλη ποικιλία μοναδικών συνταγών για σιρόπια, σαπούνια, κρέμες, κεριά, αλοιφές και πολλά άλλα! Για επαγγελματική και προσωπική χρήση, αυτές οι συνταγές είναι εξαιρετικές!

Για μελισσοκόμους και όχι μόνο, συμμετέχουμε στη διαδικασία (παράγουμε το δικό μας πολτό) της Βασιλοτροφίας, που έχει ως αποτέλεσμα, τον ένα και μοναδικό Βασιλικό Πολτό! Ελάτε να ανακαλύψετε τις ιδιότητές του και να αντιληφθείτε τη μοναδική του διατροφική αξία!

Αν και οι μέλισσες έχουν στην κατοχή τους ένα μοναδικό αντιβιοτικό, την πρόπολη, όπως όλοι οι οργανισμοί προσβάλλονται από ασθένειες και «εχθρούς»-έντομα. Γνωρίστε μία προς μία τις ασθένειες και τους «εχθρούς» των μελισσών και αντιμετωπίστε τες με φιλικές μεθόδους προς αυτές και το περιβάλλον.

Οι ανθοφορίες και οι περιοχές που μπορούν να συλλέξουν νέκταρ και γύρη οι μέλισσες συνεχώς λιγοστεύουν. Ποια φυτά μπορούν να καλλιεργηθούν για να ενδυναμώσουμε τα μελίσσια μας σε δύσκολες περιόδους και χωρίς μεταφορά; Γνωρίστε τα μελισσοτροφικά φυτά (φυτά που παράγουν αρκετή ποσότητα γύρης και νέκταρος) της Ελλάδας και δείτε πως μπορούν να σας χρησιμεύσουν στο μελισσοκομείο σας!

Μεγάλη Ενότητα: Φυτά και Μέλισσα
Θέμα;Πότε; Πόσο;Πότε; Πόσο; Με ποιον / ποια;Τι θα μάθω;
Αλοιφές & Σαπούνια-ΑρχάριοιΣάββατο 28 Ιανουαρίου 09.00 - 18.00.
Κόστος 35 €
Ευρώπη-Σοφία ΔαλαμπίραΜελισσοτροφικά φυτά, εκχυλίσματα, βάμματα, κηραλοιφές, σαπούνια, κεριά
Σαπούνια-ΠροχωρημένοιΣάββατο 4 Φεβρουαρίου, 10.00 - 18.00.
Κόστος 50 €
Ευρώπη-Σοφία ΔαλαμπίραΤεχνική ψυχρής επεξεργασίας,
Τεχνική θερμής επεξεργασίας, Σαπούνι γλυκερίνης
Κηραλοιφές/Κρέμες-ΠροχωρημένοιΣάββατο 4 Μαρτίου. 10.00-18.00. Κόστος 35 €Ευρώπη-Σοφία ΔαλαμπίραΠάνω από 10 συνταγές για κηραλοιφές και κρέμες
Αρωματική και Μελισσοκομική ΜαγειρικήΣάββατο 1 Απριλίου,
09.00-15.00.
Κόστος 15 €
Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα, Μαρία ΣτικούδηΕλληνική κουζίνα με αρωματικά φυτά και προϊόντα από την κυψέλη
Βασιλοτροφία - Παραγωγή Βασιλικού Πολτού (διήμερο)
(διήμερο)
Τρίτη 18 & Παρασκευή 21 Απριλίου, 10.00-15.00. Κόστος 50 €Κωσταντίνος Ιλανίδης, Κωνσταντίνος ΒουδούρηςΠαραγωγή βασιλικού πολτού και βασιλοτροφία (θεωρία και πράξη)
Η Ελληνική μελισσοκομική χλωρίδαΣάββατο 6 Μαΐου, 10.00-18.00.
Κόστος 35 €
Ευρώπη-Σοφία ΔαλαμπίραΤα μελισσοτροφικά φυτά της Ελλάδας: ανθοφορίες, περιοχές που αυτοφύονται και τρόποι καλλιέργειας.
Ασθένειες Μελισσών
(διήμερο)
(θα οριστεί μελλοντικά ημερομηνία)
15.00 - 18.00 (Παρ),
9.00 - 15.00 (Σάβ).
Κόστος 50 €
Δρ Φανή ΧατζίναΠαθολογία της μέλισσας και καταπολέμηση μολυσματικών αιτιών

Κάντε κλικ πάνω στο όνομα του κάθε σεμιναρίου για ακόμα περισσότερες πληροφορίες!

Εισηγητής

Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα

Ειδίκευση εισηγητή

Γεωπόνος, Υποψήφια διδάκτωρ Αγροτικής-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ΜΔΕ Βοτανικής, Εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ

Ημερομηνία

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ώρα

09.00-18.00 (9 ώρες)

Χώρος

Εργαστήρι Anel Honey Park

Κόστος

35

Σε ποιους απευθύνετε

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμοι, καλλιεργητές/αγρότες, παρασκευαστές/τριες καλλυντικών, μαθητές Λυκείου, φοιτητές Γεωτεχνικών και άλλων σχετικών σχολών.

Σκοπός

Η κατανόηση της σημαντικότητας της σωστής συλλογής των εξαιρετικών πρώτων υλών που μας παρέχει η Ελληνική Φύση για να παράγουμε προϊόντα προστιθέμενης αξίας με βάση τα βότανα και τα προϊόντα της μέλισσας. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να συλλέξουν και να μεταποιήσουν τις πρώτες ύλες της μέλισσας (γύρη, πρόπολη, μέλι) και σε συνδυασμό με βότανα (ξηρή δρόγη, αιθέρια έλαια) και άλλα υλικά να δημιουργήσουν τις δικιές τους συνταγές από εκχυλίσματα, σαπούνια, κηραλοιφές και κεριά.

Θέματα

  • Να γνωρίσουν την βιοποικιλότητα
  • Να εκτιμήσουν την σημαντικότητα της Ελληνικής Φυσικής Κληρονομιάς
  • Να μάθουν να συλλέγουν και να επεξεργάζονται σωστά τις πρώτες ύλες των καλλυντικών τους (βότανα και προϊόντα μέλισσας)
  • Να μάθουν να παρασκευάζουν
    • εκχυλίσματα
    • βάμματα
    • αλοιφές
    • θεραπευτικά λάδια
    • σαπούνια
    • κεριά

Αγοράστε υλικά για τις αλοιφές σας και πολλά άλλα στο e-shop της ANEL

3

Εισηγητής

Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα

Ειδίκευση εισηγητή

Γεωπόνος, Υποψήφια διδάκτωρ Αγροτικής-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ΜΔΕ Βοτανικής, Εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ

Ημερομηνία

Ημερήσιο Σεμινάριο που διεξάγεται δύο διαφορετικές ημερομηνίες, επιλέγετε μέρα προτίμησής σας:

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 και Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ώρα

10.00-18.00

Χώρος

Εργαστήρι Anel Honey Park

Κόστος

35

Σε ποιους απευθύνετε

Οι συμμετέχοντες είναι καλό να έχουν παρακολουθήσει πρώτα το σεμινάριο Φυτά και Μέλισσα: Αρχάριοι για να έχουν το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμοι, καλλιεργητές/αγρότες, παρασκευαστές/τριες καλλυντικών, μαθητές Λυκείου, φοιτητές Γεωτεχνικών και άλλων σχετικών σχολών.

Σκοπός

Να γνωρίζουν πώς να παρασκευάζουν προϊόντα με βάση τις πρώτες ύλες που παράγει η μέλισσα. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να να παρασκευάσουν πάνω από 10 συνταγές αλλά και να δημιουργήσουν τις δικιές τους.

Θέματα

Παρασκευές:

  • Περιποιητικό χειλιών (lip balm)
  • Κραγιόν
  • Εντομοαπωθητικές -ενυδατικές μπάρες
  • Αποσμητικό σώματος
  • Ενυδατικό αποσμητικό Roll on
  • Αλοιφή για σκασμένες φτέρνες
  • Αλοιφή με πρόπολη (όχι βάμμα)
  • Αλοιφή με βάμμα πρόπολης
  • Κρέμα προσώπου
  • Μάσκες ομορφιάς
  • Γυαλιστικό παπουτσιών
  • Σπρέι στόματος και μύτης

Αγοράστε υλικά για τις αλοιφές σας και πολλά άλλα στο e-shop της ANEL

4 5

Εισηγητής

Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα

Ειδίκευση εισηγητή

Γεωπόνος, Υποψήφια διδάκτωρ Αγροτικής-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ΜΔΕ Βοτανικής, Εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ

Ημερομηνία

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Ώρα

10.00-18.00

Χώρος

Εργαστήρι Anel Honey Park

Κόστος

50

Σε ποιους απευθύνεται

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμοι, φοιτητές Γεωτεχνικών και άλλων σχετικών σχολών, καλλιεργητές/αγρότες, παρασκευαστές/τριες καλλυντικών, μαθητές Λυκείου!

Οι συμμετέχοντες είναι καλό να έχουν παρακολουθήσει πρώτα το σεμινάριο Φυτά και Μέλισσα: Αρχάριοι για να έχουν το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο.

Σκοπός

Να αποκτήσουν το απαραίτητο θεωρητικό υπόβαθρο ώστε να μπορούν να παρασκευάσουν τα δικά τους σαπούνια και να αποκτήσουν έμπνευση για τις δικιές τους «συνταγές» σαπουνιού.

Θέματα

  • Εξοικείωση με τις πρώτες ύλες (λίπη και έλαια, αιθέρια έλαια και αρώματα, βότανα, χρώματα)
  • Εξοικείωση με τον εξοπλισμό (δοχεία, μεζούρες κ.ά.)
  • Τεχνική ψυχρής επεξεργασίας
  • Τεχνική θερμής επεξεργασίας
  • Σαπούνι γλυκερίνης
  • Συνδυασμοί
  • Οι δικιές σας συνταγές
  • Οι πελάτες

Αγοράστε υλικά για τις αλοιφές σας και πολλά άλλα στο e-shop της ANEL

6 7

Εισηγητής

Δρ Φανή Χατζίνα

Ειδίκευση εισηγητή

Βιολόγος, Τακτική Ερευνήτρια του Τμήματος Μελισσοκομίας του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ»

Ημερομηνία

Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Ώρα

15.00-18.00 (Παρασκευή) 9.00-15.00 (Σάββατο)

Χώρος

Εργαστήρι Anel Honey Park

Κόστος

50

Σε ποιους απευθύνετε

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμοι, φοιτητές Γεωτεχνικών και άλλων σχετικών σχολών.

Σκοπός

Να ενημερωθούν σχετικά με την παθολογία της μέλισσας και την καταπολέμηση μολυσματικών αιτιών.

Θέματα

Το σεμινάριο περιλαμβάνει

  • Την παθολογία της μέλισσας σε σχέση με ακάρεα, βακτήρια, ιούς, μύκητες, έντομα:
    • Βαρρόα
    • Αμερικάνικη & Ευρωπαϊκή Σηψιγονία
    • Νοσεμίαση
    • Άλλοι εχθροί- παράσιτα- ιοί
    • Μικρό σκαθάρι κυψέλης
  • Την συμπτωματολογία όλων των μολυσματικών αιτών
  • Την πρόληψή τους
  • Τη θεραπεία τους όταν επιβάλλεται
  • Διάκριση μεταξύ συμβατικής και βιολογικής μελισσοκομίας
  • Τις δευτερογενείς επιδράσεις των Μέλισσο-φαρμάκων στις μέλισσες
  • Την μύηση στη λογική της αναπαραγωγής των μελισσών με στόχο της ανθεκτικότητα ή ανεκτικότητα στους μολυσματικούς παράγοντες

Προστατέψτε τις μέλισσες σας με προϊόντα του e-shop της ANEL!

8 9

Εισηγητής

Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα

Ειδίκευση εισηγητή

Γεωπόνος, Υποψήφια διδάκτωρ Αγροτικής-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ΜΔΕ Βοτανικής, Εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ

Ημερομηνία

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Ώρα

10.00-18.00

Χώρος

Εργαστήρι Anel Honey Park

Κόστος

35

Σε ποιους απευθύνετε

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμοι, καλλιεργητές/αγρότες, παρασκευαστές/τριες καλλυντικών, μαθητές Λυκείου, φοιτητές Γεωτεχνικών και άλλων σχετικών σχολών.

Σκοπός

Να γνωρίσουν τα μελισσοτροφικά φυτά της Ελλάδας και τις δυνατότητες τους για ένα μελίσσι.

Θέματα

  • Ποια φυτά είναι μελισσοτροφικά
  • Πως καλλιεργούνται

Φτιάξτε κηραλοιφές και κρέμες με πρώτες ύλες από το e-shop της ANEL!

14

Εισηγητής

Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα1

Μαρία Στικούδη2

Ειδίκευση εισηγητή

1 Γεωπόνος, Υποψήφια διδάκτωρ Αγροτικής-Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ΜΔΕ Βοτανικής, Εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ

2 Food blogger, με ειδίκευση στην μαγειρική με αρωματικά Ελληνικά φυτά

Ημερομηνία

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ώρα

09.00-15.00

Χώρος

Anel Honey Park

Κόστος

15

Σε ποιους απευθύνετε

  • Σε όσους θέλουν να βάλουν τα προϊόντα της μέλισσας στην ζωή τους και δεν ξέρουν πως
  • Στους ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμους που θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους στους πελάτες τους αλλά δεν ξέρουν πως
  • Γονείς και εκπαιδευτικούς που θέλουν να προωθήσουν την υγιεινή διατροφή στους μαθητές και τα παιδιά

Σκοπός

Ελληνική κουζίνα με αρωματικά φυτά και προϊόντα από την κυψέλη.

Θέματα

Έχετε μαγειρέψει ποτέ με τσάι του βουνού και μέλι; Σε αυτό το σεμινάριο μαθαίνετε

  • Τις βασικές αρχές χειρισμού των πρώτων «αρωματικών και μελισσοτροφικών» υλικών
  • Την διατροφική αξία των μελισσοκομικών προϊόντων

Στο τέλος θα γευτούμε όλοι μαζί αυτά που δημιουργήσαμε!

Παραγγείλτε το αγαπημένο σας βιβλίο για τα προϊόντα της μέλισσας ή την μελισσοκομεία στο e-shop της ANEL!

12 13

Εισηγητής

Κωσταντίνος Ιλανίδης 1

Κωνσταντίνος Βουδούρης 2

Ειδίκευση εισηγητή

1 Γεωπόνος, ΜΔΕ Μελισσοκομίας

2 Τεχνολόγος Γεωπόνος, ΜΔΕ Μελισσοκομίας

Ημερομηνία

Τρίτη 18 & Παρασκευή 21 Απριλίου 2016

Ώρα

10.00-15.00

Χώρος

Εργαστήρι & Μελισσοκομείο Anel Honey Park

Κόστος

50

Σε ποιους απευθύνετε

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμους, καλλιεργητές/αγρότες, φοιτητές Γεωτεχνικών και άλλων σχετικών σχολών.

Σκοπός

Να μάθουν για την παραγωγή βασιλικού πολτού και την βασιλοτροφία στην θεωρία και στην πράξη.

Θέματα

Διευκολύνετε τις εργασίες σας στην συλλογή βασιλικού πολτού με τον εξοπλησμό που σας ταιριάζει στο e-shop της ANEL!

10 11

626-401-1521