To πολύ αρωματικό μέλι από άνθη πορτοκαλιάς από τον Ταϋγετο, σε συνδυασμό με το γάλα καρύδας κάνει το κέικ υγρό και μοσχοβολιστό.

Χωρίς ζάχαρη, με τα υγιεινά λιπαρά του ελληνικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Το γλάσο είναι προαιρετικό.

Υλικά:1-350

120γρ ελαιόλαδο

250γρ μέλι

4 αβγά

200γρ γάλα καρύδας (περίπου ¾ φλυτζανιού)

50γρ κακάο (περίπου ½ φλιτζάνι)

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

380γρ αλεύρι (περίπου 2½ φλιτζάνια)

15γρ μπέκιν

για το γλάσο

250γρ κομματιασμένη λευκή σοκολάτα

ξύσμα ενός λεμονιού

Πως το κάνουμε: 

Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπώ τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.

Σε ένα άλλο μπολ βάζω το ελαιόλαδο και το ανακατεύω με το μίξερ μαζί με το μέλι. Προσθέτω ένα ένα τα αβγά, το γάλα καρύδας, το κακάο και εναλλάξ τη μαρέγκα με το αλεύρι και το μπέκιν.

Ανακατεύω με ένα κουτάλι τα καρύδια μέσα στο μίγμα, βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα για κέικ και τη γεμίζω με το χυλό του κέικ. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 50ο .

Αφού ψηθεί το κέικ το αφήνω το κρυώσει. Λιώνω τη σοκολάτα, προσθέτω το ξύσμα και περιχύνω το κέικ.

1-446

Πηγή: https://aromatikesistories.blogspot.gr/2016/09/chocolate-cake-with-extra-virgin-olive.html

Comments are closed.