Γράφει και δημιουργεί η foodblogger Μαρία Στικούδη
Το παστράμι με τους κόκκους του από πιπέρι, σινάπι και κόλιανδρο είναι το αγαπημένο μου αλλαντικό. Πικάντικο λόγω του πιπεριού, από άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, έχει ωραία δυνατή γεύση και το λατρεύω στις σαλάτες ή πάνω σε πολύσπορο ψωμί με ντομάτα, ελαιόλαδο και θυμάρι.
Για να δώσω την απαραίτητη ισορροπία στα πικρούτσικα πράσινα και στα καυτερά πιπεράκια του αλλαντικού διάλεξα ένα μέλι ελάτης, με διακριτικά γλυκιά καραμελένια γεύση και απαλό άρωμα.
Τι κρασί θα πιούμε με αυτή τη σαλάτα? Ένα ωραίο ροζέ από ξινόμαυρο.
Τι χρειαζόμαστε; (Για 4 άτομα)
1 μεγάλο μπολ από πράσινες σαλάτες, μαρούλι, λόλο ρόσο, ρόκα
4 φετούλες παστράμι
1 καρότο
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
3 κουταλιές λιναρόσπορου
λίγες λωρίδες από το εκλεκτό τυρί μετσοβόνε
1 φλιτζάνι πικάντικα κομματάκια φρυγανιάς, πασπαλισμένα με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη
2 κουταλιές μέλι ελάτης
½ κουταλάκι σκόνη μουστάρδας
χυμός ενός λεμονιού
3 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Πλένω όλα τα λαχανικά. Καθαρίζω το καρότο και το κόβω με τον αποφλοιωτή λαχανικών σε λεπτές λωρίδες.
Κόβω το παστράμι σε λωρίδες, ανακατεύω τη σκόνη μουστάρδας με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και το ανακατεύω με όλα τα υλικά της σαλάτας. Ραντίζω τη σαλάτα με το μέλι και ανακατεύω ξανά.
Photos:
Συνταγή από: https://aromatikesistories.blogspot.gr/