Μέλι: πρακτικά το μέλι δεν λήγει. Έχει βρεθεί μέλι σε πυθάρια αρχαίων Ελλήνων που λόγω της καλής αποθήκευσης τους, ήταν κατάλληλο προς κατανάλωση! Βέβαια, μία κακή αποθήκευση (π.χ. οσμές και υγρασία) μπορεί να επηρεάσει τα χαρακτηριστικά.

Γύρη: η φρέσκια γύρη διατηρείται στην κατάψυξη πολλούς μήνες και στο ψυγείο περίπου 1-2 μήνες. Εκτός ψυγείου χάνει πολλά από τα θρεπτικά συστατικά του και υπάρχει πιθανότητα να ξινίσει. Σας προτείνουμε να καταναλώνετε φρέσκια γύρη και όχι αποξηραμένη καθώς, με την αποξήρανση «χάνονται» πολλά θρεπτικά συστατικά.

Βασιλικός πολτός: διατηρείται στην κατάψυξη πολλούς μήνες. Όταν θέλουμε να ξεκινήσουμε την κατανάλωση, το διατηρούμε στο ψυγείο για ένα περίπου μήνα.

Πρόπολη: Πλούσια σε αντιβακτηριακές και αντιμικροβιακές ουσίες πρακτικά δεν χαλάει ποτέ!

Comments are closed.